tirsdag den 30. april 2013

Fra æg til kød

Æg, høns og kød.
Vi sidder og ser et afsnit af Nanna, en udsendelse lavet i 80`erne, tror jeg nok. Den handler om en pige der bor i København. Hun er med sin klasse på lejrtur på landet.
Klassen sidder ved frokosten, spiser æg og snakker så om hvor æggene kommer fra. Der er forskellige bud på det. Shannon, vores lille 5 årig, undrer sig over, at børnene i fjernsynet ikke ved det.
Han siger "æggene kommer ud af hønen og så.......jamen hvor er kyllingen så?". Jeg fortæller ham, at den kommer ud af ægget, hvis det bliver varmet i lang tid af hønen.
Shannon "jamen, så er det da synd at spise æg", Jeg forklarer "ja, men vi tager ægget fra hønen inden kyllingen er klar, så er ægget sådan, at vi kan vi bruge det til blødkogte æg eller til at bage med".
Shannon svarer ivrigt "jamen så kan det komme under en varm lampe, men det er da for varmt..., men når den så kommer ud.....ja så, hak, hak, laver den hul og ja det er...,vi kan hjælpe den. Men hva`så, hvis der er slim på kyllingen, addrhr...det er ulækkert med slim på unger......så kan vi hjælpe dem og så kan vi godt bruge dem. Men så får vi kun kød, for så er det ikke æg mere, vel?. Så kan vi gi dem der et par dage og slå dem ihjel..."
Han kunne slet ikkeblive færdig med at fortælle, men var tydelig stolt over, at han viste alt det om æg.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar